We konden in de voorlaatste ronde van de najaarscompetitie kampioen worden, maar dat hadden we niet in eigen hand. Zelf winnen was voorwaarde nummer 1, maar puntenverlies van KZ Danaïden was de andere. Terwijl wij zelf uiteindelijk eenvoudig wonnen van Luno (6-14), verzaakte het sterker geachte IJsselvogels op eigen terrein met een even verrassende als ruime nederlaag tegen onze stadgenoot. De consequentie: er promoveert in ieder geval een Leidse ploeg naar de 1e klasse, maar wie is nog de vraag. Komende zaterdag op het terrein aan de Montgomerystraat gaan we het beleven.

Met dit scenario hielden velen en ook Niek niet echt rekening op sportpark Rapijnen in Linschoten, toen we begonnen aan de opdracht om in ieder geval te winnen van Luno, waar we een halfjaar geleden nog tegen onderuitgingen. Dat gebeurde nu niet, maar de vrijwel al gedegradeerde thuisclub van trainer/coach Remco Ontijt gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde met veel inzet voor haar doen een prima eerste helft.
Met het missen van 2 opgelegde kansen begonnen wij ook al niet overtuigend aan het duel en het schotpercentage werd er niet beter op aan beide kanten in Linschoten, door mij toen omgedoopt in Misschoten. Luno, een toch al moeilijk scorende ploeg, hield na 3-1 de voordelige marge tot 5-3 in stand en toen resteerde nog een vijftal minuten voor het rustsignaal van de adequaat leidende Niels Groen.

We speelden tot dan toe echt niet slecht, daarbij steunend op solide verdedigingen met veel voortijdige intercepties, maar het vizier van de erkende schutters stond niet op scherp. Rondom de pauze kregen we de gewenste grip op het verloop van het duel door eindelijk de kansen te verzilveren.

Drie minuten na rust was de 5-3 achterstand omgezet in een 5-9 voorsprong en toen was al duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Luno streed weliswaar voor een kansloze zaak, scoorde pas 2 minuten voor tijd haar enige goal van de tweede helft, maar dwong ons met straf verdedigen toch nog tot veel inspanningen om een nieuwe grote nederlaag te voorkomen.

Het werd uiteindelijk 6-14 met goals van Sander (4), Pam (3), Marc (3), Annika (2), Mees en Mandy.

Het noodgedwongen aangepaste 2e verloor op vrijwel dezelfde tijd in Koog aan de Zaan met 17-10 van KZ-Keukensale.com 5. Het derde verloor met 14-7 van Furore 3.

Het G-team speelde 2 wedstrijden, verloor net aan van het sterke DVO (3-4), maar won van Vitesse met 2-0.