Nou mogen jullie het niet meer verpesten, hè,” zei ik tegen Mees na afloop van de cruciale overwinning van het eerste op IJsselvogels. “Nee, zeker niet”, beaamde de topscorer van de net afgelopen wedstrijd.

Tegen Luno zaterdag kan de eerste plaats al worden veiliggesteld, maar dan moet wel alles meezitten: IJsselvogels moet winnen van KZ Danaïden, wij moeten van Luno winnen en “Drie Octoober” verslaan. Op de eerste voorwaarde hebben we geen invloed, maar op de andere wel!

Aanvoerster Mandy daarover: “We zijn ons heel bewust van wat er nu op het spel staat. Iedereen is gebrand om dat kampioenschap zaterdag binnen te slepen. We gaan alles op alles zetten om Luno te verslaan. We willen het absoluut niet op de laatste wedstrijd laten aankomen.”
Die laatste wedstrijd is volgende week op het terrein aan de Montgomerystraat en derby’s brengen nog meer aspecten met zich mee. Dus….

“We hopen natuurlijk ook dat IJsselvogels doet wat het moet doen”, zegt Mandy, die Leidens Ontzet ziet als “een dagje uit voor haar team.” We vieren het altijd met “de korfbal”, dus doen we toch op een bepaalde manier aan teambuilding”, zegt ze lachend.

“Zaterdag staan er in ieder geval genoeg gemotiveerde mensen op het veld, daar kan je van op aan,” besluit ze vol vertrouwen.

In Leiden werd het 29-13 voor ons, maar op eigen terrein in Linschoten is Luno vaak tot meer in staat. Kijk maar naar een halfjaar terug, toen we met 1 punt verschil verloren.

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Rapijnen, De Beide Vlooswijkenlaan 46 in Linschoten, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Niels Groen.

Op eigen veld is vanaf 11.00 tot 13.30 uur een competitie mini-toernooi voor de G-teams van DVO, Korbatjo, Dijkvogels, Vitesse en ons eigen G-team.

Wim van Vliet