“We zijn veilig”, zei Niek met een brede glimlach na de prima overwinning op naaste belager IJsselvogels. Opmerkelijke uitspraak van iemand die met zijn ploeg nu met nog 2 wedstrijden voor de boeg op polepositie staat in klasse 2-09.
Het is wel de realiteit, want zijn ploeg kan na de goede partij in de laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie alleen nog maar naar boven kijken. En daar leek het na de zeperd tegen stadgenoot KZ Danaïden (12-20 verlies) even niet meer naar uit te zien.

Ook nog niet in de eerste 20 minuten van het duel met als inzet de eerste plaats. De gasten begonnen het best en Trigon met 2 gemiste opgelegde kansen van dichtbij. “Het kostte wat tijd om ons op de strijdwijze van de tegenstander in te stellen”, verwoordde Joep – die een voortreffelijke wedstrijd afleverde met veel gewonnen rebounds en intercepties in de verdediging – die moeizame fase. Dat duurde toch wel even zo’n driekwart van de eerste helft, maar Niek zag toen al een groot verschil met onze instelling ten opzichte van een week eerder. “Ondanks de achterstand, zaten we goed in de wedstrijd”. De aanvallende rebound werd ook beter, waardoor er meer “herhaald” kon worden.

Pas 5 minuten voor rust kwam het duel ook in de score in balans, toen Mees de 8-8 op het scorebord produceerde. Daarvoor hadden de bezoekers uit Moordrecht steeds een voorsprong gehad, die bij 2-5 het grootst was. Mees was weliswaar met 7 goals de topscorer bij ons, maar het waren de vrouwen (Mandy, Annika en Pam) die voor de ommekeer in de wedstrijd zorgden met 3 goals in evenzovele minuten. Dit verschil zou tot het eindsignaal ondanks de soms onnavolgbare beslissingen van arbiter Marco de Jonge intact blijven.

De 12-9 beginstand van de tweede helft stond wel borg voor een passievolle tweede helft, waarin we
met meer met geduld gingen aanvallen en de verkregen voordelige marge op de juiste momenten vasthielden. Bij 16-12 leek de strijd beslist. IJsselvogels gaf zich echter niet gewonnen, maar moest het ook in het tweede onderlinge duel afleggen tegen de enorme strijdlust van ons. Soms ondersteund door ferme krachttermen en juichkreten van Joep, als hij weer eens vroegtijdig een aanval van de tegenstander had onderbroken, maar de winst vergoedde alles.

Doelpunten: Mees (7), Mandy (5), Pam (3), Sander (2), Joep (2) en Annika.

Het tweede bracht IJsselvogels de eerste nederlaag toe. Met 15-8 werd de kater van vorige week tegen KZ Danaïden behoorlijk weggespoeld.