Hopelijk waren de dramatische thuiswedstrijden van 1 en 2 tegen KZ Danaïden een incident. Aan de selectie om aan te tonen dat het inderdaad zo is en dat moet dan maar meteen tegen IJsselvogels gebeuren zaterdag. We kunnen het dat bewees de eerste wedstrijd van 3 weken terug wel in Moordrecht, die we uiteindelijk met 18-15 wonnen na een flinke voorsprong van 8 punten.

De bezoekers wonnen daarna in Leiden van KZ Danaïden en vorige week imiteerden ze ons met een royale zege met 16 punten verschil op Luno. Royale overwinningen in een poule waarin vooraf de krachtsverschillen tussen de teams miniem ingeschat werden. Geen ploeg meer zonder puntenverlies, waarmee de voorspelkling van Niek voorafgaand aan de competitie toch uitkomt: “Iedereen speelt lang mee voor zowel de eerste plek als de laatste. Ik ben daar niet blij mee natuurlijk na de eerste 2 overwinningen.”

De onverwacht grote nederlaag tegen de stadgenoot is volgens Niek wel verwerkt: “Ook geen tijd om daarin te blijven hangen met nog maar 3 wedstrijden. We kunnen een belangrijke stap maken zaterdag, maar ik vond IJsselvogels wel echt de beste tegenstander.”

Dat zijn team niet drukbestendig is, zoals sommigen beweren, bestrijdt Niek, “maar we kunnen het soms blijkbaar ook helemaal niet”, besluit Niek realistisch. Lekker onbevangen vrijuit spelen dus maar.

De komende wedstrijd – meteen ook onze laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie – begint om 15.30 uur met scheidsrechter Marco de Jonge. De wedstrijd tussen de reserveteams begint om 14.00 uur met Martin Bommelé als arbiter.

Het derde speelt zondag op eigen veld om 14.00 uur tegen Blauw Wit 5.

Wim van Vliet