Een en twee kregen van KZ Danaiden een lesje in je “vastbijten” in een duel. Na de monsterscore tegen Luno – dat overigens opnieuw een grote nederlaag (25-9) moest in casseren tegen IJsselvogels – en de goede openingswedstrijd tegen IJsselvogels, dachten we nu tegen de nog puntloze stadgenoot een goede uitgangspositie te hebben, maar niets was minder waar.
Verrassend? Nee niet echt meer, want in december en maart was de ploeg van huidige coach Ferry Janssen ons indoor ook al de baas, zij het met miniem verschil. Verrassend was dus wel het enorme gat van 8 punten en dat verleidde Ferry na afloop met een lichte glimlach richting supporters tot de ironische opmerking “eitje”.

Daar leek het aanvankelijk niet op, maar toen was al duidelijk dat we niet goed in de wedstrijd zaten. KZ had zijn huiswerk goed gedaan, gooide heel wat energie in de strijd, zat er bovenop en Mandy c.s. moesten heel veel werk verrichten om in vrije schotpositie te komen en toen bleek al dat het “dodelijke schot” van een week eerder totaal weg was. Niettemin schoot Pam – goed voor 5 goals – haar ploeg in korte tijd halverwege de eerste helft nog wel naar de 5-3 voorsprong, maar vervolgens ontpopte Joey v Oeveren zich als de inspiratiebron voor zijn ploeg. Zowel aanvallend als verdedigend met veel gewonnen grimmige duels onder de korf en doeltreffende acties. Vanaf 6-6 raakten we de grip op de wedstrijd – als die er al was – kwijt, al gaf de ruststand (7-9) nog wel enige hoop, vooral toen Tony vlak erna de marge nog tot 1 punt verkleinde.

Aanvallend viel het daarna voor ons bijna 20 minuten volledig stil met verkeerde keuzes in de punt van de aanval en weinig rebounds. We streden zichtbaar meer tegen elkaar dan tegen de steeds meer vrijuit spelende stadgenoot, die zijn kans greep om een historisch grote zege binnen te halen en van de nul af te komen. Bij 12-20 stopte de teller.

Resteert de vraag waarom wij op het momenten supreme (derby, kampioenswedstrijd tegen Rapid) niet kunnen brengen wat in andere wedstrijden wel lukt. Maar ook: waarom kan KZ Danaiden zich wel voor een duel tegen ons opladen, maar lukt hen dat niet of minder tegen andere teams?
Kwestie van druk om te moeten presteren of van instelling? Voer voor psychologen derhalve.

Doelpunten van Pam (5), Mandy (2), Mees (2), Tony, Annika en Marc.

Het tweede streed vooral na rust voor een verloren zaak tegen een zich fel verdedigend jeugdig KZ.