Nou dat was wel even een score afgelopen zaterdag tegen Luno. En met de stadsderby tegen KZ Danaïden – gestart met 2 nederlagen – als volgende opponent moet dat een lekker gevoel geven om de strijd tegen de buren met vertrouwen tegemoet te treden. Maar de praktijk is wel eens anders. Vaak spelen andere sentimenten bij zo’n stadsduel een rol, zie de 2 nederlagen van ons in de zaal aan het begin van het jaar.

Dat vindt Marc (Meulenbeld) ook: “Op basis van de huidige resultaten zou je kunnen zeggen dat wij favoriet zijn. Maar zoals je al aangeeft hebben we twee keer van hen verloren. Ik denk dat drie keer scheepsrecht is en dat wij zaterdag gaan winnen. Derby’s blijven altijd wedstrijden op zich. Er is meer publiek en het wordt ook nog live uitgezonden op tv. Hoe leuk is dat.”

Marc was even weg bij ons (HKV/Ons Eibernest), maar zit op dit moment weer lekker in zijn vel. “ Na mijn gescheurde enkelband (2 seizoenen geleden) was ik klaar met het spelletje. Ik had er geen zin meer in. Na dat seizoen ben ik ook gestopt met korfballen. Ik ben om de club te helpen weer gaan spelen en blijven hangen. Dus ja ik heb er weer zin in en doe het meer voor mijn plezier dan een paar jaar terug. Daarbij hebben wij ook een leuke groep”, zegt de docent economie/rekenen op het Vlietland College.

Hij maakte de laatste wedstrijd mee vanaf de kant, met zo’n lekker potje natuurlijk vervelend. “Nee ik had er niet de pest in. Vond het eigenlijk wel prettig. Haha. Ik ben docent en ik was die week op werkweek geweest met school, dus ik was redelijk vermoeid. De ploeg deed het super. Ik hoefde ook niet in te vallen”, zegt Marc, die in de eerste helft meer te vinden was bij het verdedigingsvak om zijn ploeg op te peppen dan zittend in de dug-out.

In het eveneens gewonnen uitduel bij IJsselvogels was de inbreng van Marc een stuk groter. Niek noemde hem zelfs “onze beste man”, maar dat nuanceert de 26-jarige Leidenaar wel iets: “Ik speelde een prima wedstrijd en dat Niek dat compliment geeft is leuk, maar er speelden die wedstrijd meerdere personen goed. Het belangrijkste is dat we winnen en het leuk hebben”.

We hebben hetzelfde team als een halfjaar geleden, maar er lijkt toch iets veranderd in de beleving van het gehele team met twee goede wedstrijden als resultaat. We ogen ook fitter. “Ik hoorde dit toevallig ook al dit seizoen. Fijn dat het zo lijkt. Volgens mij is er niet veel veranderd. Wel hebben we in de voorbereiding meer oefenwedstrijden gespeeld misschien dat dat daardoor komt”, zegt Marc, die dit jaar is gestart met zijn masteropleiding economie.

Het programma zaterdag:
13.00 uur Sporting Trigon 3 – OKV 3
14.30 uur Sporting Trigon 2 – KZ Danaïden 2
16.00 uur Sporting Trigon 1 – KZ Danaïden 1 Scheidsrechter: Jeroen van Houwelingen


Wim van Vliet