“We hebben ons vooral gefocust op het verdedigende aspect, aangezien we in het vorige seizoen zowel op het veld als in de zaal de meeste tegendoelpunten incasseerden. We hebben er een goed gevoel aan overgehouden”, vertelde Niek voor aanvang van de competitie.

Dat had hij ook wel na de eerste wedstrijd, die in Moordrecht overtuigend gewonnen werd van IJsselvogels, dat er toch in slaagde 15 maal tegen te scoren. Tot 9-17 leken de verdedigende lessen in
dat duel effect te hebben gehad, maar 5 tegengoals op rij logenstraften dat enigszins. De overwinning kwam overigens niet in gevaar en dus een prima start van de onzen.

Dat was meteen de laatste uitwedstrijd in de maand september, want we krijgen nu alle drie de thuiswedstrijden van deze minicompetitie achter elkaar!
Of dat gunstig is weten we natuurlijk pas erna, te beginnen met Luno, dat ook zijn eerste wedstrijd won van KZ Danaïden (15-14), volgende week de bezoekende club op ons terrein.

Een halfjaar geleden stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Het waren spannende duels en de winstpunten werden eerlijk verdeeld. De teams waren in de thuiswedstrijden de sterkste, maar wel met het kleinst mogelijke verschil. Gelet op de ongewijzigde samenstelling van de teams belooft het wederom een wedstrijd te worden die qua resultaat alle kanten kan opgaan.

De wedstrijd begint om 15.30 uur onder leiding van een in de app “afgeschermde” scheidsrechter. Het tweede ontmoet in zijn eerste thuiswedstrijd het 5e van Koog Zaandijk met Alex Schouten als arbiter. Dat duel begint om 14.00 uur op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel.

Het derde speelt zondag om 14.00 uur op eigen veld tegen Furore 3.

Wim van Vliet