Onder zomerse omstandigheden is het eerste overtuigend begonnen aan de campagne om terug te keren in de eerste klasse. In Moordrecht werd IJsselvogels met 15-18 verslagen. De eindstand wekt misschien de indruk dat het de gehele wedstrijd erg spannend was, maar dat was niet zo. Onze ploeg zette meteen de toon, maakte met de 1-6 stand meteen duidelijk dat het van plan was de redelijk goede voorbereiding (met veel oefenduels) ook in competitieverband door te zetten.

Niek was dan ook zeker tevreden: De snel opgebouwde marge van 5 punten vormde achteraf gezien de basis voor de verdiende overwinning, want het verschil tussen de teams werd nooit kleiner dan 3 punten.

Het verdedigen – vorig seizoen hadden we de meeste tegentreffers in de beide competities – stemde Niek ook tot tevredenheid: “Goede dingen gezien, maar natuurlijk is er ruimte voor verbetering.” Dat werd het beste duidelijk nadat Mees na een geduldig uitgevoerde aanval van bijna 4 minuten met 10(!) rebounds van Marc het verschil in ons voordeel op 8 bracht.
“Dat kostte wel veel energie maar als “hij” dan uiteindelijk valt, geeft dat een heerlijk gevoel”, zei Niek met enige trots.

Maar die 9-17 score bleek toch niet de garantie, dat de wedstrijd in een alles beslissend stadium was beland, want met een 5 goals run leek de ploeg uit Moordrecht een niet meer verwacht slotoffensief te hebben ingezet. “Misschien was de spanning bij hen weg, waardoor ze wat beter gingen afronden, maar we zijn door lang balbezit nooit meer in gevaar gekomen”, verklaarde Niek de uiteindelijke 18-15 overwinning.

Het naar de 1e klasse gepromoveerde tweede was qua score (16-7) kansloos tegen de reserves van IJsselvogels. Het spel was niet eens zo slecht, de juiste mensen kregen de goede kansen, maar de afronding bleef onder de maat.

Doelpunten van 1: Pam (5), Annika (3), Mandy (2), Mees (2), Marc (2), Tony (2), Sander en Rosanne.


Wim van Vliet