Woorden van Niek op mijn vraag of hij mij en de lezers kan bijpraten over de voorbereiding op het zaterdag a.s. van start gaande seizoen. Wederom een minicompetitie met poules van 4 met Luno (Linschoten), IJsselvogels (Moordrecht) en KZ Leiden als tegenstrevers. Klasse 2-09. Nog steeds na het jammerlijk gemiste kampioenschap in juni.

Nieuwe poging dus om op het veld op het hetzelfde niveau uit te komen als in de zaal (1e klasse).
En een nieuwe poging vraagt ook in de optiek van Niek om een andere aanpak. “We hebben meer oefenwedstrijden gespeeld dan getraind. Dit hebben we bewust gedaan omdat we 1 selectieteam hebben, waardoor we op trainingen altijd tegen elkaar spelen en dat levert geen verrassingen op en de uitdaging is veelal weg”, verklaart Niek de keuze om vooral wedstrijden te spelen.

En dat werden er in amper 2 weken vijf met verdienstelijke resultaten tegen de hoger uitkomende teams Meervogels (hoofdklasse) en Noviomagum (Overgangsklasse). In Zoetermeer werd het 20-13 voor de thuisclub, een score die met name in de tweede helft gestalte kreeg. “In de eerste helft konden we Meervogels – al langer in training – goed bijbenen, maar waar Meervogels na de pauze nog energie had, was het bij ons op”, constateerde Niek, die zijn ploeg vervolgens zag winnen van derdeklasser Madjoe (23-15) en het 3e team (Res 1e kl) van Tempo (20-13) en met 13-13 gelijk spelen tegen het 3e team van TOP (Res. Hoofdklasse).

Een heus trainingsweekend in de omgeving van Nijmegen werd afgesloten met de 18-17 nederlaag tegen Noviomagum, dat dus in de overgangsklasse uitkomt. “Dat was tijdens het pittige trainingsweekend, dus optimaal uitgerust begonnen we niet echt aan het duel, maar ik was dik tevreden met het resultaat en vertoonde spel”, zegt Niek.

“We hebben ons vooral gefocust op het verdedigende aspect, aangezien we in het vorige seizoen zowel op het veld als in de zaal de meeste tegendoelpunten incasseerden. We hebben er een goed gevoel aan overgehouden”, vervolgt de trainer/coach, die met dezelfde selectie aan de slag gaat als vorige seizoen. “We hopen uiteraard te kunnen doorgroeien en constanter te presteren”, besluit Niek, die een spannende competitie voorspelt.

We beginnen in Moordrecht met de wedstrijden tegen IJsselvogels. Het tweede begint om 14.00 uur (Thibault Los als arbiter) en het eerste om 15.30 uur met Casper Belterman als scheidsrechter.

Plaats van handeling: Sportlaan Moordrecht, Sportlaan 9 te Moordrecht.

De indelingen
2-9: Luno, IJsselvogels, KZ Danaïden, Sporting Trigon
R1-10: KZ/Keukensale.com 5, KZ Danaïden 2, IJsselvogels 2, Sporting Trigon 2
R4-20: Blauw Wit (A) 5, Furore 3, OKV 3, Sporting Trigon 3
G-02 : DVO/Transus G1, Dijkvogels G2, Korbatjo G1, Vitesse G1 en Sporting Trigon G1


Wim van Vliet